werkwijze2018-04-04T12:25:20+00:00


wat mag u van mij verwachten?

Vanaf ons eerste contact tot ruim na de uitvaart ben ik er voor u. Om samen een persoonlijk passend afscheid mogelijk te maken dat weerspiegelt wie uw dierbare was, en aansluit bij wie u bent.

Tijd, rust en ruimte
De wet geeft ons ongeveer een week de tijd om de uitvaart van uw dierbare voor te bereiden. Er is daarom geen haast. Afgezien daarvan is het van grote waarde dat u zowel de ruimte heeft voor uw emoties, als de tijd om weloverwogen keuzes te maken. Zodat u op uw wijze en in uw tempo afscheid kunt nemen.
Daar help ik u graag bij. Met rust, alle aandacht en heldere informatie – ook financieel: zodra de meeste keuzes bekend zijn ontvangt u een begroting.
Stap voor stap ‘werken’ we samen vanuit uw wensen en gevoel toe naar de dag van de crematie of begrafenis. Waarbij ik o.m. tijdens mijn dagelijkse bezoeken steeds met u afstem wat u zelf wel of juist niet wilt doen.
Op de dag van de uitvaart zorg ik ervoor dat alles in detail verloopt zoals we hebben voorbereid, en u alle aandacht kunt geven aan het afscheid en elkaar.


vooraf kennismaken?

Mensen die weten dat zij binnen afzienbare tijd gaan overlijden willen soms zelf hun uitvaartwensen met mij bespreken. Het hebben van deze regie kan veel gemoedsrust geven – ook voor de naasten, wetend dat essentiële details zorgvuldig zijn afgestemd.
Ervaring leert dat het ook inzicht kan geven in mogelijkheden die nog onbekend zijn. Tevens kan het voor naasten prettig zijn als op het kwetsbare en intieme moment, kort na het overlijden van hun dierbare, geen onbekend gezicht binnenkomt doordat we vooraf al hebben kunnen kennismaken.
Maar ook bij leven en welzijn kan zo’n gesprek rust bieden.

Een kennismakings- of voorgesprek met mij is kosteloos en vrijblijvend. Na afloop maak ik voor u een verslag en desgewenst een begroting. Voor het maken van een afspraak kunt u mij altijd bellen: 0631 750450, mailen of het contactformulier gebruiken.

funeresse
belangrijk:

Ongeacht of en waar u bent verzekerd heeft u altijd de vrijheid om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Anders dan veel verzekeraars doen vermoeden, bent u niet verplicht om ook de uitvaart door of via hen te laten verzorgen.