referenties2018-04-04T12:25:20+00:00
header_refs2

referenties

Op deze pagina kunt u recente reacties lezen van een aantal families die ik heb mogen begeleiden. Om hun privacy te beschermen zijn namen en data niet vermeld. Wilt u rechtstreeks met een familie in contact komen, dan kan ik dat voor u verzorgen.

Bij de keuze van een uitvaartondernemer kunnen ervaringen van anderen waardevol zijn. Daarom nodig ik u uit uw eventuele ervaring met mijn begeleiding hier te delen – graag via het reactieformulier of gisela@funeresse.nl. Daarmee helpt u anderen om zich een reëel beeld te kunnen vormen. Uw reactie wordt eveneens anoniem geplaatst.

 • Moeder (ca. 40 jr):
  “Veel dank voor de geweldige zorg en begeleiding. Goud waard in zo’n moeilijke periode.”
 • Zoon (ca. 60 jr):
  “Bij het overlijden van de partner van mijn vader, hadden wij reeds kennis gemaakt met Gisela en haar aanpak m.b.t. het regelen van de uitvaart. Toen mijn vader een jaar later overleed, hebben wij dan ook direct contact gezocht met haar. Dit voelde nl. vertrouwd en wisten dat we zaken aan haar konden overlaten. Dit vertrouwen werd niet beschaamd.
  De formele informatie-voorziening omtrent wat geregeld moest worden, wat automatisch werd geregeld etc. etc. was prima. Maar ook haar inlevingsvermogen en mee-denken omtrent mogelijkheden van uitvaart, buiten gebaande paden was geweldig.
  Wij hebben als familie afscheid kunnen nemen van mijn vader op een wijze waar hij – bij leven – graag bij had willen zijn… en dat was de bedoeling.
  Gisela brengt rust in een periode met emoties en een wat vernauwd blikveld en maakt dat door haar inbreng voor, tijdens en na de uitvaart de (juiste) zaken zijn geregeld, er niets fout loopt en ook zaken netjes worden afgehandeld.
  Haar netwerk, met bloemisterijen, drukkers etc. en andere assistentie, waar nodig, maakt dat zij flexibel kan opereren, zaken op tijd zijn geregeld en worden geleverd.
  Gisela is iemand die ik van harte aanbeveel, voor het regelen van een uitvaart, herdenking.
  Je hebt nl. maar één kans om het goed te doen!!”
 • Zoon (ca. 40 jr):
  “Ik heb je als warm en hartelijk ervaren en vind dat je alles perfect hebt gedaan. Hartelijk bedankt voor al je goede zorgen.”
 • Zoon (ca. 60 jr):
  “Wij kijken terug op een verdrietig, maar tevens warm en waardig afscheid. We zijn heel blij dat jij in deze moeilijke tijd op ons pad gekomen bent en ons met raad en daad terzijde hebt gestaan.”
 • Dochter (ca. 35 jr):
  “Een uitvaart regelen op zich is al een heel gedoe, en dat dan ook nog in een periode waarin je erg verdrietig bent. Gelukkig werden we dankzij Gisela heel erg ontlast in het regelen van de uitvaart zaken, ook was ze heel begripvol en gaf ze ons de tijd om beslissingen te nemen. Ik ben zelf best wel een regelpersoon en kan het soms moeilijk vinden om dingen uit handen te geven. Maar tijdens de uitvaartbijeenkomst had ik het volste vertrouwen in Gisela dat zij de dienst in goede banen zou leiden, en dit was ook zo. Naast het regelen van zakelijke aspecten had ze ook compassie voor ons en zorgde ze ervoor dat we onszelf niet voorbij liepen in die hectische periode.
  Ik hoop dat ik nooit meer in een situatie zal komen dat we weer een uitvaart moeten regelen, maar mocht dit wel gebeuren zou ik die graag weer laten begeleiden door Gisela.”
 • Dochter (ca. 50 jr):
  “Gisela, heel, heel hartelijk bedankt!
  Dankzij jou is de uitvaart heel mooi verlopen. Heel, heel veel dank!
  Je was een grote toegevoegde waarde!
  Goud waard!”
 • Bevriend voorganger (ca. 60 jr):
  “Dag Gisela, vanuit mijn vak heb ik inmiddels veel uitvaarten meegemaakt. Maar de uitvaart van (naam) afgelopen vrijdag was heel bijzonder en ook ingewikkeld. Zeker voor jou, die veel touwtjes in je hand had.
  Daarom wil ik je graag complimenteren met het verloop van de uitvaart. Het liep heel soepel en met name je actief opstellen naar de belangstellenden rond het graf van (naam) deed weldadig aan. In mijn beleving mag er eigenlijk niets misgaan bij een uitvaart, en voor zover ik heb kunnen zien is er ook niets misgegaan.
  Nogmaals mijn complimenten en dank voor je zeer zorgvuldig handelen.”
 • Schoondochter (ca. 60 jr):
  “Op je site worden enkele eigenschappen genoemd die wij volledig kunnen onderschrijven. Bij de twee uitvaarten de afgelopen jaren die jij in onze familie hebt begeleid, hebben wij inderdaad ervaren dat er rust van je uitgaat, dat er ruimte is voor overleg, dat je een goede luisteraar bent, warmte uitstraalt en een flexibele werkhouding hebt. Heel prettige samenwerking! Je weet lastige dagen iets minder lastig te maken en dat is zó veel waard…”
 • Echtgenote (ca. 75 jr):
  “Na het overlijden van mijn man in het ziekenhuis heb ik contact opgenomen met Gisela. Ik had niet eerder met haar gesproken. Telefonisch hebben wij af kunnen spreken dat mijn man thuis opgebaard kon worden. Zij heeft daarna al het nodige snel geregeld zodat mijn man nog diezelfde dag thuiskwam. Bij mij thuis – in overleg met mijn kinderen de datum van de uitvaartplechtigheid, de crematie en condoleance vastgelegd.
  In de periode tot en met de crematieplechtigheid zijn wij zeer goed begeleid en ondersteund. Gisela heeft ook goed de mogelijkheden in het crematorium aangegeven en ons geholpen muziek en de fotopresentatie op de juiste wijze aan te leveren. Bij het opstellen van de rouwkaart, advertentie en bedankkaart heeft zij allerlei mogelijkheden aangegeven en de uiteindelijke keuze geheel aan ons overgelaten.
  Gisela had dagelijks contact met ons, was meelevend, to the point en accuraat.
  Mede namens mijn kinderen kan ik Gisela van harte aanbevelen. Zij heeft die periode voor ons draaglijk gemaakt.”
 • Zoon van hartsvriend (ca. 55 jr):
  “Wij willen je bedanken voor de goede organisatie van deze dag. Niet alleen de logistiek en verdere organisatie maar met name de persoonlijke aandacht voor verschillende mensen in de ‘inner-circle’, bijv. mijn vader maar ook vele anderen, was hartverwarmend.”
 • Dochter (ca. 40 jr):
  “Ik wil je nogmaals bedanken voor jouw bijdrage aan dit bijzondere afscheid van mijn vader. Het was zeer plezierig om jou tot steun te hebben gedurende deze intensieve dagen. Ik denk dat we met elkaar hier echt een heel mooi afscheid van gemaakt hebben. Vele mooie herinneringen zijn tijdens de ceremonie, maar ook tijdens de borrel, opgehaald. Heel veel dank voor jouw bijdrage aan dit mooie afscheid! Hartelijke groeten.”
 • Schoonzus (ca. 70 jr):
  “Na het overlijden van mijn schoonzusje heeft Gisela ons op een heel vriendelijke en invoelende manier bijgestaan. Alle wensen van de familie werden geëerbiedigd en de uitvaart verliep helemaal naar wens. Het werd een mooi afscheid waar we met een goed gevoel aan terugdenken.”
 • Echtgenote (ca. 60 jr):
  “Ik wil je hierbij nogmaals bedanken dat alles zo in de puntjes verzorgd was. Ik heb vele complimenten gekregen en we hadden allemaal nu achteraf niets anders willen hebben dan zoals het is gegaan. Ook het opbaren thuis zijn we zeer blij mee geweest. Het was natuurlijk wel onze keuze, maar perfect verzorgd. We kijken er goed op terug.”
 • Dochters (ca. 30 en 35 jr):
  “Wij hebben de begeleiding door Gisela als erg warm ervaren. Het contact was vanaf het begin af aan goed. Ze heeft en houdt alles goed in de gaten, waardoor wij alles met een gerust hart aan haar konden overlaten en er meer ruimte was (wij meer tijd hadden) voor onze eigen emoties. Ook naar onze kinderen toe was ze heel warm en betrokken – zij was voor hen als snel geen vreemde meer. Het is écht ook dankzij Gisela dat de uitvaart van onze moeder zo mooi, warm en persoonlijk is geweest. Wij kijken er met een goed gevoel op terug.”
 • Echtgenote (ca. 80 jr):
  “Door de rust die van Gisela uitgaat, maakt dat je het volste vertrouwen hebt dat alles prima verloopt. Alles is tot in de puntjes geregeld. Zij heeft een goede mensenkennis. Niets dan lof.”
 • Dochter (ca. 30 jr):
  “Een van je ouders zo jong verliezen hoop ik niet meer te hoeven meemaken. Maar ik had me qua begeleiding geen fijnere vrouwen kunnen wensen dan Pauline en jij. Jullie hebben hard gewerkt om al onze ideeën in zo’n korte tijd mogelijk te kunnen maken, en is het afscheid van mijn vader verlopen zoals hij zich wenste. De ene dag klein en intiem in besloten kring – de andere dag ‘groots’ en stijlvol voor zijn honderden relaties. Ontzettend bedankt voor alles!”
 • Zoon (ca. 50 jr):
  “Ik wil je hartelijk bedanken voor jouw bijdrage aan de mooie uitvaart van mijn vader. Jouw begeleiding heeft iedereen als uiterst prettig ervaren; je voelde al snel aan hoe wij de uitvaart voor ons zagen en wist de verschillende momenten juist te doseren. Ik zal jou dan ook zonder aarzeling bij anderen aanbevelen.”
 • Dochter (ca. 55 jr):
  “Ik heb je al met dikke zoenen kunnen bedanken voor je fantastische begeleiding na het overlijden van mijn moeder. Als referentie wil ik de bezoekers van je site graag meegeven: ‘meedenkend, meelevend, maar vooral ervoor zorgend dat het een uitvaart wordt naar de wens van de familie en dit ten volle ondersteunend’. Nogmaals bedankt voor alles – ook voor de integere manier waarop je de familie perikelen in goede banen leidde!”
 • Echtgenote (ca. 75 jr):
  “Al maanden wist ik dat mijn man elk moment zou kunnen overlijden. Maar stak mijn kop in het zand en wist me geen raad toen het gebeurde. Dankzij een goede vriendin kwam ik bij jou terecht. Wat was ik blij met je. Omdat je alles uitstekend regelde en ook nog es op zo’n aangename manier. Ik geef je een ’10’ en noem je naam bij iedereen die het maar wil horen!”
 • Schoonzoon (ca. 75 jr):
  “Als chaotische en kritische familie hebben we Gisela’s begeleiding en benadering ervaren als plezierig, persoonlijk, meelevend en professioneel.”
 • Hartsvriendin uit buitenland (ca. 65 jr):
  “Toen (naam) me belde om te vertellen dat ze, samen met de kinderen, haar uitvaart met jou had besproken en zo blij was met de ‘klik’ begreep ik niet zo goed wat ze eigenlijk bedoelde. Ging er vanuit dat het met de Nederlandse cultuur te maken zou hebben. Nu ik je de hele uitvaartdag heb meegemaakt snap ik precies wat ze toen bedoelde en hoe belangrijk die ‘klik’ is! Ik weet waar ik t.z.t. zelf op moet letten.”
 • Echtgenote (ca. 80 jr):
  “Het was jammer dat er weinig mensen aanwezig waren bij de crematieplechtigheid, maar ja mijn man was ook al zo lang ziek en uit de running geweest.
  Ik kijk er wel met een heel goed gevoel op terug. Gisela had alles keurig verzorgd, en wat ik vooral waardeerde is dat ze heel rustig is en ontzettend lief.”