financien2018-04-04T12:25:20+00:00
mogelijkheden

wat zijn de gemiddelde uitvaartkosten?

De totaalkosten van de uitvaarten die Funéresse begeleidt bedragen gemiddeld tussen de € 5.000 en € 6.500.
Elke uitvaart is uiteraard weer anders en daarmee de persoonlijke keuzes die qua kosten van invloed kunnen zijn. Zoals de keuze voor begraven: grafrechten verschillen sterk per gemeente. Een eventuele rouwadvertentie kost bijvoorbeeld in een landelijk dagblad aanzienlijk meer dan in een regionale of lokale krant. Maar ook onder meer het type uitvaartkist, de locatie van de afscheidsplechtigheid en/of catering wensen doen de totaalkosten dalen of stijgen.
Voor nagenoeg elk budget is echter een persoonlijk passend afscheid mogelijk. Desgewenst help ik u bij de berekening van wat tevens prijstechnisch het beste bij u past.


transparant tarief

Wanneer de meeste keuzes bekend zijn ontvangt u van mij een helder overzicht van de te verwachten uitgaven, zodat u daar vooraf inzicht in heeft. Een paar weken na de uitvaart breng ik u de gespecificeerde verzamelnota bestaande uit mijn tarief voor begeleiding, en de betreffende diensten en producten waarvan de inkoopfacturen ter inzage zijn. Ik hanteer geen provisie en werk onafhankelijk van derden. Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat het begeleiden en uitvoeren van de uitvaart vraagt. Afhankelijk van uw wensen varieert dit gemiddeld tussen de 15 en 30 uur.


onduidelijkheid bij uitvaartverzekerden

Ongeacht hoe en waar u bent verzekerd mag u altijd zelf een willekeurige uitvaartondernemer kiezen. Anders dan veel verzekeraars doen vermoeden bent u niet verplicht om ook de uitvaart door bijvoorbeeld Monuta, Yarden of Dela te laten verzorgen – wat tevens kan resulteren in aanzienlijke lagere totaalkosten.
Een uitzondering daarop kan een naturapakketverzekering zijn mits u geen aanvullende wensen heeft, want anders worden nabestaanden alsnog door de verzekeraar geconfronteerd met onverwacht hoge uitvaartkosten.


vrijblijvende kostenbegroting

Is het moment nog niet daar maar wilt u wel weten wat anno nu zoal de mogelijkheden en bijbehorende kosten zijn? Dan kom ik graag naar u toe voor een kennismakingsgesprek, waarna u van mij een kostenbegroting ontvangt. Beide zijn kosteloos en verplichten u tot niets.